Författarcentrum Västs styrelse

Ordförande

Hanna Jedvik är författare och kulturjournalist. Hon debuterade 2010 med ungdomsromanen Snart är jag borta på Rabén Sjögren. Våren 2022 utkom hennes femte ungdomsroman Du kommer alltid ha Paris och 2023 är hon aktuell med romanen Den store konstnären tillsammans med Emmy Abrahamson (Albert Bonniers Förlag). Vid sidan om sitt författarskap har Hanna Jedvik varit verksam som journalist i drygt tjugo år och jobbat inom Sveriges Radio, Sveriges Television och på Göteborgsposten. Hon frilansar också hon som skribent, redaktör, lektör, utbildare, producent och handleder skönlitterärt skrivande.

Vice ordförande

Monica Mazzitelli är författare, regissör och översättare. Som författare har hon publicerat två romaner, en antologi, över 50 berättelser, noveller, dikter och sångtexter. Hon har även skrivit över 200 artiklar och krönikor om olika kulturella och sociopolitiska ämnen, oftast ur ett feministiskt perspektiv. Inom Författarcentrum Väst vill hon gärna utforska möjligheter till samarbete med andra konstnärliga utövare inom andra branscher för gemensamma projekt.

Ulrika Nandra är författare, journalist, essäist och föreläsare med indisk-svensk bakgrund. Utkom senast med romanen Ett färgat liv (2021, FORUM). Utkommer med ny roman 2024. Tidigare utgivning: Ondska (medförfattare Carl Johan De Geer, 2018), De oanständiga, om det moderna Indiens sexuella revolution (2016), ÄGD, om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer (2013). Ulrika Nandra har skapat The Urban Narrative, ett workshopkoncept i kreativt skrivande som använder skrivande för förändringsprocesser och social utveckling, med uppdrag på bland annat fängelser. Sedan 2018 är Ulrika ledamot i arbetsgruppen för facklitteratur på Kulturrådet. Ulrika Nandra har en universitetsexamen i Freds- och utvecklingsforskning och arbetar även som kommunikatör i Göteborgs Stad.

Ordinarie ledamöter

Homeira Tari är poet och författare. Kommer från södra Teheran, Iran. Har skrivit två novellsamlingar, fyra diktsamlingar, senast Själens tysta skrik, två novellsamlingar samt några pjäser på svenska. Hon har tillsammans med barn och ungdomar i Hisingen gett ut boken Den begravda diamanten och antologin Det glöder under asken tillsammans med unga romer. Hon har också, tillsammans med ungdomar i Backa, gjort flera filmer och teaterföreställningar. Homeira Tari har jobbat i över 15 år med barn och ungdomar, som ungdomshandledare, och i 12 år som samordnare för Made in Backa, Tuve och Kärra för målgruppen 10 – 20 år.

Anna Fohlin Mattsson är poet, romanförfattare och översättare. Har en lång produktion av mest diktsamlingar. Utgav diktsamlingen Ur arbetsboken på Poesiwerken Publishing, våren 2021. Hyllad och uppmärksammad för Alexandra-serien, en uppväxtskildring i romanform. Våren -23 utkommer de tre romanerna i nyutgåva i en volym med titeln Alexandra-sviten på förlaget Modernista. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, bl a Kambodja berättar på Tranan, och till khmer: bl a Pippi Långstrump (kapitelboken från 1945) och ett urval dikter av Edith Södergran. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja. Har också varit verksam som översättare från färöiska för Nordiska Ministerrådet, suttit i styrelsen för Svenska PEN och byggt upp ett lokalt PEN-center här i Göteborg.

Tobias Gard jobbar som barnbibliotekarie i Trollhättan. Tidigare har han arbetat som skolbibliotekarie i över 15 år. Vid sidan av sitt biblioteksarbete skriver han barn- och ungdomsböcker, främst lättlästa böcker inom skräckgenren. Dessutom har han tillsammans med Hülya Basaran skrivit boken Läslust i en digital tid, där han förklarar hur man kan kombinera traditionell läsning och digital teknik för att väcka ett intresse för berättelser och berättande. Kring detta ämne föreläser han också på skolor och bibliotek runtom i Sverige. Han är även mycket ute i skolor och gör författarbesök och håller i skrivarworkshops.

Kerstin Lundberg Hahn har skrivit för barn och unga i drygt 20 år, och publicerat över 50 titlar. År 2021-22 kom t ex den historiska fantasytrilogin Rymlingarna (Rabén & Sjögren). Hösten 2023 släpps en grafisk bildberättelse, Odjuren, i samarbete med illustratören Elisabeth Widmark. Vid sidan av skrivandet gör hon författarbesök och håller workshops, både för barn och för pedagoger. Hon har även skrivit en uppskattad handbok om berättarverkstäder och jobbat som kursledare på Skrivarakademin i Göteborg. Kerstin Lundberg Hahn har under ett par år varit FCV:s projektledare för författardagen, barn och unga.

Per Starke har studerat teologi i sju år, med inriktning mot religionsfilosofi och idéhistoria. Därefter har han gjort en chefskarriär inom diverse branscher: IT, forskning och utbildning, rehabilitering, hotell och vård. Idag arbetar han som chef inom Svenska kyrkan med ansvar för digitalisering och samverkan. Per Starkes debutroman Den florentinska liljan är första boken i en svit om Europas utveckling från 1400-talet till idag. Den andra, Erövringen, skildrar 1500-talet och ges ut av Bokförlaget Korpen sommaren 2023. Han har också givit ut ledarskapsboken Generalsekreteraren. Boken exemplifierar modern ledarskapsteori genom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld. Per Starke har varit ordförande i styrgruppen för Se människan (Svenska kyrkans och Bokmässans största scen) i sex år.

Suppleanter

Karin Westin Tikkanen är forskare, författare, översättare, journalist och kulturskribent. Hon har en bakgrund som språkhistoriker med fokus på klassiska språk och kulturer, och skriver gärna om latin och latinets historia, t.ex. Latinska ord (2012) och Hannibalkriget (2020). Som journalist sporras hon av att gräva fram bortglömda berättelser och människoöden, som i boken Flykten genom Berlin (2019), om de svenska studenterna som blev flyktinghjälpare i 1960-talets Berlin.