Författarcentrum Västs styrelse

Ordförande

Hanna Jedvik är författare och kulturjournalist. Hon debuterade 2010 med ungdomsromanen Snart är jag borta på Rabén Sjögren. I maj kommer hennes femte ungdomsroman Du kommer alltid ha Paris, som är den sista delen i en trilogi om Alma från Majorna i Göteborg. Vid sidan om sitt författarskap har Hanna Jedvik varit verksam som journalist i drygt tjugo år och jobbat inom Sveriges Radio, Sveriges Television och på Göteborgsposten. Hon har även undervisat i journalistik på Göteborgs universitetet där hon idag jobbar på universitetets kommunikationsenhet. Hon frilansar också hon som skribent, redaktör, lektör, utbildare, producent och handleder skönlitterärt skrivande.

Vice ordförande

Ulrika Nandra är författare, journalist, essäist och föreläsare med indisk-svensk bakgrund. Utkom senast med romanen Ett färgat liv (2021). Tidigare utgivning: Ondska (medförfattare Carl Johan De Geer, 2018), De oanständiga, om det moderna Indiens sexuella revolution (2016), ÄGD, om makt i huvudet på Ulrika Nandra och Carl Johan De Geer (2013). Ulrika Nandra har skapat The Urban Narrative, ett workshopkoncept i kreativt skrivande som använder skrivande för förändringsprocesser och social utveckling, med uppdrag på bland annat fängelser. Sedan 2018 är Ulrika ledamot i arbetsgruppen för facklitteratur på Kulturrådet. Ulrika Nandra har en universitetsexamen i Freds- och utvecklingsforskning.

Ordinarie ledamöter

Homeira Tari är poet och författare. Kommer från södra Teheran, Iran. Har skrivit två novellsamlingar, fyra diktsamlingar, senast Själens tysta skrik, två novellsamlingar samt några pjäser på svenska. Hon har tillsammans med barn och ungdomar i Hisingen gett ut boken Den begravda diamanten och antologin Det glöder under asken tillsammans med unga romer. Hon har också, tillsammans med ungdomar i Backa, gjort flera filmer och teaterföreställningar. Homeira Tari har jobbat i över 15 år med barn och ungdomar, som ungdomshandledare, och i 12 år som samordnare för Made in Backa, Tuve och Kärra för målgruppen 10 – 20 år.

Anna Fohlin Mattsson är poet, romanförfattare och översättare. Senaste bok: diktsamlingen Ur arbetsboken på Poesiwerken Publishing, våren 2021. Hyllad och uppmärksammad för Alexandra-serien, en uppväxtskildring i romanform. Översätter mest mellan khmer (kambodjanska) och svenska, bl a Kambodja berättar på Tranan, och till khmer: bl a Pippi Långstrump (kapitelboken från 1945) och ett urval dikter av Edith Södergran. Jobbar mycket med kulturutbyte med Kambodja. Har också varit verksam som översättare från färöiska för Nordiska Ministerrådet, suttit i styrelsen för Svenska PEN och byggt upp ett lokalt PEN-center här i Göteborg.

Tobias Gard jobbar sedan 15 år tillbaka som skolbibliotekarie i Trollhättan. Vid sidan av detta arbete skriver han barn- och ungdomsböcker, främst inom skräckgenren. Den senaste boken, Korpmannen, utkom i december 2021 och fler böcker är på gång. Dessutom har han tillsammans med Hülya Basaran skrivit boken Läslust i en digital tid där han förklarar hur man kan kombinera traditionell läsning och digital teknik för att väcka ett intresse för berättelser och berättande. Kring detta ämne föreläser han också på skolor och bibliotek runtom i Sverige.

Kerstin Lundberg Hahn har bakgrund som lärare och har skrivit för barn och unga sedan debuten, Kajsa och fågeltjuvarna, år 2000. Vid sidan av skrivandet gör hon författarbesök och håller workshops, både för barn och för pedagoger. Hon har även skrivit en handbok om berättarverkstäder och jobbat som kursledare på Skrivarakademin i Göteborg. Kerstin Lundberg Hahn har tidigare varit FCV:s projektledare för författardagen, barn och unga.

Per Starke har studerat teologi i sju år, med inriktning mot religionsfilosofi. Därefter har han gjort en chefskarriär inom diverse branscher: IT, forskning och utbildning, rehabilitering, hotell och vård. Idag arbetar han som chef inom Svenska kyrkan med ansvar för digitalisering och samverkan. Per Starkes debutroman Den florentinska liljan är första boken i en planerad svit om Europas utveckling från 1400-talet till idag. Han har också givit ut ledarskapsboken Generalsekreteraren. Boken exemplifierar modern ledarskapsteori genom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld. Per Starke har varit ordförande i styrgruppen för Se människan (Svenska kyrkans och Bokmässans största scen) i sex år.

Suppleanter

Christer Boberg är poet, essäist och bibliotekarie. Hans senaste utkomna bok är Den tredje upplagan, en essä som kretsar kring det ordlösa, förbegreppsliga och jagupplösande. Tidigare utgivna böcker på bokförlaget Trombone är bland andra diktsamlingen Terpsitone (2016) och essän Ola Julén – Orissa och bortom (2019). Christer Boberg är även verksam som musiker och är en av medlemmarna i duon Axelsson och Boberg sprider oro som vinyldebuterar våren 2022.

Karin Westin Tikkanen är forskare, författare, översättare, journalist och kulturskribent. Hon har en bakgrund som språkhistoriker med fokus på klassiska språk och kulturer, och skriver gärna om latin och latinets historia, t.ex. Latinska ord (2012) och Hannibalkriget (2020). Som journalist sporras hon av att gräva fram bortglömda berättelser och människoöden, som i boken Flykten genom Berlin (2019), om de svenska studenterna som blev flyktinghjälpare i 1960-talets Berlin.