Publicerat: 12 september, 2022 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Aktuell Nyhet Författarcentrum Väst

Kerstin Lundberg Hahn representerar Västsverige i Läsning utan gränser

Läsning utan gränser är Författarcentrum Västs nystartade internationella samarbete mellan Västsverige, Uruguay och Sydkorea. Projektet sätter barnlitteraturen i fokus och är en del av Göteborg som litteraturstad inom UNESCOs globala nätverk för kreativa städer. På Bokmässan presenterades Läsning utan gränser och samtidigt avslöjades att författaren Kerstin Lundberg Hahns bok Lyckokakan kommer att representera Västsverige i projektet. Juryn har bestått av Mia Juhlin från Bokskåpets barnbokhandel, Ola Hultin från Science Fiction Bokhandeln och bibliotekarien Susanne Sandström från Angereds bibliotek.

Nu kommer Lyckokakan översättas till spanska och koreanska. De utvalda koreanska och uruguayanska författarnas verk kommer på motsvarande sätt att översättas till svenska och distribueras i Västsverige. De utvalda barnboksförfattarna kommer under hösten 2024 bjudas in till ett residens och en regional föreläsningsturné i Västsverige.

Folkuniversitetet kommer inom ramen för projektet att erbjuda fortbildning till Författarcentrum Västs drygt hundra medlemmar som skriver för barn och ungdom. Folkuniversitetet kommer också att arrangera forskarföreläsningar för allmänheten och läsecirklar för barn i utsatta områden runtom i Västra Götaland.

Läs juryns motivering och mer om projektet här!


Dela i sociala medier