Författarförmedlingen

Detta är Författarförmedlingen

Vi förmedlar författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera. Sveriges Författarförbunds arvoden tillämpas. Det gäller allt från enstaka timmar till hela veckor eller under terminen återkommande besök.

Författarförmedlingen är gemensam för Författarcentrum i hela landet, hos oss hittar du de allra flesta av Sveriges författare.

I västra Sverige förmedlas cirka 700 uppdrag för författare per år, siffran för hela landet är cirka 2 500.

Läs om Västra Götalands arrangörsstöd för kultur för barn och unga och intervjun med vår författarförmedlare Kennet Klemets nedan!

Boka en författare – klicka här!

För bokningar i västra Sverige kan du också vända dig direkt till Kennet Klemets: kennet.klemets@forfattarcentrum.se eller 031- 41 63 21.

Västra Götalands arrangörsstöd för kultur för barn och unga

Som arrangör av ett författarbesök för barn och unga mellan tre och 19 år i Västra Götaland kan du söka det så kallade arrangörsstödet.

Så länge författaren är västsvensk, eller bokas för minst tre evenemang, kan Västra Götaland subventionera författarbesöket med hälften av författarens arvode och hela kostnaden för resa, logi och traktamente.

Läs mer om arrangörsstödet!

Om du vill arrangera författarbesök för elever på dagtid i anslutning till Forum för poesi och prosas program går stödet att söka för samtliga medverkande författare, inte bara västsvenska, så länge besöket sker på samma ort som Forum för poesi och prosa-kvällen.

Se Forum för poesi och prosas hemsida för säsongens program – klicka här! – och läs om vårt nätverk för svensklärare och skolbibliotekarier, Poesi och prosa i skolan – klicka här!

Att förmedla författare – intervju med Kennet Klemets

Klicka här för att läsa!

Nytt rekord 2016!

Författarcentrum Väst – Författarförmedlingen – har återigen slagit nytt rekord: 700-vallen sprängdes med 701 förmedlade uppdrag  under 2016.