Årliga evenemang

Författardagen Vuxen

Författardagen för vuxenlitteratur anordnas på hösten. Tolv västsvenska författare presenterar sig och sin senaste bok. Dagen inleds med en föreläsning kring ett aktuellt litterärt ämne. Författardagen är ett samarbete med Stadsbiblioteket Göteborg och riktar sig främst till lärare, bibliotekarier och andra som vill boka författarbesök.

Kontaktperson: Kennet Klemets

Författardagen Barn och unga

Författardagen Barn och unga arrangeras på hösten. Västsvenska barn- och ungdomsboksförfattare, illustratörer och serieskapare presenterar då sig själva och sitt arbete. Författardagen är ett samarbete med Stadsbiblioteket Göteborg och riktar sig främst till lärare, bibliotekarier och andra som vill boka författarbesök.

Kontaktperson: Kerstin Lundberg Hahn

Novemberpoesi

Varje höst arrangerar Författarcentrum Väst en poesidag i samarbete med Göteborgs stadsbibliotek. Vi sätter en ära i att låta många  och olika röster tala. Ingen särskild stil eller skola har företräde, bara väldigt bra poesi. Inträdet är fritt.

Kontaktperson: Kennet Klemets

Världsbokdagen

Varje år arrangerar Författarcentrum Väst i samarbete med Göteborgs stadsbibliotek en uppläsningskväll i Göteborg för att fira Världsbok- och upphovsrättsdagen 23 april. Sex författare och en artist framträder, en konstnär gör arrangemangets affisch och en författare är presentatör. Det är numera också tradition på Världsbokdagen att en författare läser upp texter av en förföljd författare.

Kontaktperson: Kennet Klemets

Världsbokdagen 23 april instiftades 1995 av FN-organet Unesco för att uppmärksamma böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.