Publicerat: 02 juli, 2024

Barnboksnätet – vi som skriver för barn och unga

Barnboksnätet startade i början på 2000-talet och sprang ur ett behov av att träffa kollegor som skapar litteratur för barn och unga. Vi träffas 3-4 gånger per termin. Ibland är det rent sociala fika-träffar, ibland bjuder vi på föreläsning, samtal eller annan form av fortbildning. Med jämna mellanrum anordnas också interna workshopdagar.

Vill du vara med?
Är du medlem i Författarcentrum Väst och skriver/skapar för barn och unga – anmäl dig till Barnboksnätet genom att mejla siri.reuterstrand@forfattarcentrum.se

Sammankallande i Barnboksnätet 2024: Kerstin Lundberg Hahn

Vill du anlita oss?
När du som arrangör söker en lämplig författare kan du använda dig av Författarförmedlingens söktjänst och filtrera på region, målgrupp, ämne och/eller fria sökord (t ex spänning, djur, fakta etc.) Du kan också vända dig till våra författarförmedlare och få tips!

Finansiering författarbesök
Författarbesök, skrivarverkstäder, föreläsningar etc. är en viktig del av många författares försörjning. Våra arvodesrekommendationer finner du här.

Regionalt arrangörsstöd för barn och unga
Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen avsätter årligen en summa som går till att stärka arbetet med kultur för barn och unga. De publicerar också en digital katalog med kvalitetssäkrade program och workshops att låta sig inspireras av. Läs mer här: Kulturkatalogen Väst

Skapande skola
Kulturrådet administrerar statsbidraget Skapande Skola som ska bidra till att konst och kultur integreras i skolan, genom möten med professionella kulturaktörer. Läs mer här.

Foto: Frida Naemi Persson

Dela i sociala medier