Publicerat: 07 december, 2020 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Läs mer

Tre fredagar i maj/juni: Fönsterpoesi Live från Lagerhuset

Tre fredagar i rad, med start 21 maj kommer vi att streama fönsterpoesi från Lagerhuset. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag. Datum: 21 maj, 28 maj och 4 juni. Tid: 12.30. Om restriktionerna tillåter är publik varmt välkommen. Vi håller er uppdaterade om detta. 

När det sista tillfället är slut, på Göteborgs 400-årsdag, så sprider sig fönsterpoesin ut över hela staden i en sändning från stadsdelsbibliotek och kulturhus. Håll utkik efter mer information och streaminglänkar när det närmar sig! 

Idén till Fönsterpoesi är sprungen ur samarbetet kring Göteborgs Stads ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får, tillsammans med de musiker som deltar, stå som symboler för Göteborgs litterära samverkan och scenverksamhet.

Fönsterpoesi är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Göteborgs Litteraturhus, Kulturstrategiska enheten på Kulturförvaltningen, Göteborgs bibliotek och kulturhus, ABF, Folkets hus samt Näringslivsgruppen och 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Här kan du läsa mer om Unescos nätverk för kreativa städer och varför vi ansöker om att får vara med.
Dela i sociala medier