Publicerat: 13 december, 2019

Författarresa nr 2 till Helsingfors

Välkommen att följa med på en ny magisk författarresa till Helsingfors 23-26. januari 2020!

Resan följer i spåren av den första resan till Helsingfors 2017 som resulterade i att nätverket Magiska Författarresor och Författarcentrum Syd gav ut antologin Hemvist i mars 2019 med stöd av Kulturfonden för Sverige och Finland och Svenska Akademien.
I vår tid av tilltagande globalisering och människors frivilliga och ofrivilliga förflyttning skildrar 18 författare från Sverige och Finland ämnet Hemvist, ”var hör jag hemma?”, om tillhörighet och utanförskap. Det fina omslaget ”Ålands hav” har vår medlem Ingrid Hallberg gjort.

Fredagen den 24 januari har antologins redaktör Barbara Fellgiebel blivit inbjuden att presentera boken på Helsingfors bibliotek Odi (Oodi på finska).
Dagen innan är det sista föreställningen av en pjäs som Ulf Persson skrivit Where was I? och som uppförs av teatergruppen Finbrittplayers.

Programmet runt omkring växer fram. Allt kan hända! Mer information om resan, boendet och priser får du av researrangören Barbara Fellgiebel, Magiska författarresor. Hör av dig senast 1 januari 2020 om du vill åka med. Tel.  076 100 30 80 eller Email: alfacult@gmail.com

Dela i sociala medier