Publicerat: 21 augusti, 2020

Hur gör man ett digitalt författarbesök?

På en kurs via mötesplattformen Zoom delar Torsten Bengtsson, barn- och ungdomsboksförfattare, med sig av sina tips och erfarenheter.

”Mitt namn är Torsten Bengtsson. Jag är författare som skriver barn- och ungdomsböcker, men också faktaböcker och läromedel främst i svenska, historia och geografi. Under mina 20 år som författare har jag skrivit ungefär 125 olika sorters böcker. Jag åker också ofta ut på författarbesök,
på bibliotek runt om i landet.

Torsten Bengtsson. Foto: Ann-Sofi Rosenkvist
Torsten Bengtsson. Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

I våras blev många av mina författarbesök inställda eller framflyttade på grund av den rådande pandemin. För att ändå kunna fortsätta hålla författarbesök satsade jag på att bygga upp en egen liten digital ”studio” på hemmaplan för att kunna sända direkt till klasserna via Zoom eller Teams.

Mina erfarenheter från dessa digitala besök har varit över förväntan och är något som jag gärna delar med mig av. Jag är absolut ingen expert på digital teknik, men har fått hjälp med det tekniska av min betydligt kunnigare son.”

Kurs på Zoom tisdagen 8 september kl 14-15. Föranmälan krävs.

Anmäl dig senast 4 september: anmälan stängd.

Kursen vänder sig till dig som är medlem i Författarcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd och Seriefrämjandet. Deltagandet är kostnadsfritt.

För frågor kontakta: jacob.akerstrom@forfattarcentrum.se

Detta är en del av projektet ”Digital omställning på litteratur, dramatik och serieområdet” som genomförs med stöd från Region Skåne. Projektet drivs av våra tre föreningar, Författarcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd och Seriefrämjandet. Under hösten 2020 kommer varje förening att arrangera olika digitala utbildningstillfällen som erbjuds medlemmarna.

Dela i sociala medier