Publicerat: 11 september, 2023 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd

Inbjudan till medlemmar i Författarcentrum Syd

Välkommen till en helkväll med mingel, visning och samtal om skapandeprocesser, på Skissernas Museum i Lund!

Under kvällen den 20 oktober kan du ta del av en visning av Skissernas nya utställningnjuta av kollegialt mingel och slutligen följa författaren och illustratören Lena Sjöberg på en bildspelsresa från det allra första bokförsöket till det senaste. Denna kväll vill du inte missa!

Här är programmet för kvällen. Glöm inte boka om du vill vara med på medlemsvisning och/eller medlemsmingel

kl 17-18 Visning av Skissernas nyöppnade utställning Kom som du är! …och andra nyförvärv. Skissernas Museum presenterar i höstens stora utställning ett urval av de hundratals förvärv som gjorts till museets samling de senaste åren. I utställningen visas modeller och skisser till ett femtiotal gestaltningar för skolor, parker, torg, parkeringshus, idrottsanläggningar, tunnelbanestationer och olika serviceinrättningar. Skisserna ger spännande inblickar i konstnärernas arbetsprocesser och hur idéer växer fram och tar form. Specialvisning, endast för Författarcentrum Syds medlemmar. Max 30 deltagare. Boka din plats i formuläret nedan.

kl 18-19 Författarcentrums medlemmar bjuds in till medlemsmingel!
Vi samlas i Birgit Rausings sal på Skissernas Museum för kollegialt mingel med dryck och tilltugg. Boka din plats i formuläret nedan.

kl 19-20 ART&TXT: Mitt liv som bok 

med Lena Sjöberg på Skissernas museum i Lund

Följ med på en bildspelsresa från det allra första bokförsöket till det senaste, från penolpennor, tejp och kartong till en 80 sidor helillustrerad dikt för unga. Vad är det som avgör att en viss idé blir till bok? Varför rita och skriva om nattsvart mörker? Och hur gör man när man hamnar i en långdragen argumentation med en välkänd, men sedan länge avliden, författare?
Lena Sjöberg är författare, illustratör och serieskapare. Denna kväll får vi ta del av Lenas kreativa resa och skapande. Skissernas museum har ett unikt koncept fokus på den konstnärliga kreativa processen. Därför känns det fint att få landa just här med detta program som ingår i serien ART&TXT som är Författarcentrum Syds tvärkonstnärliga projektparaply för evenemang där konst och litteratur möts. (Ingen föranmälan behövs till detta program. Det är öppet för allmänheten och ingår Litteraturdagarna i Lund.)

Anmälan visning och mingel

    * = obligatoriska fält

    Dina uppgifter lagras i enlighet med Författarcentrums rutiner för GDPR

    Dela i sociala medier