Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord

Årets vinnare

Den 16 maj tillkännagavs vinnarna av Jag skriver i dina ord, Författarcentrums rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever. Första priset gick till Amanda Bravo för novellen Jag är alltid med dig. Vera Smith Jonsson och Emma Ahlqvist vann andrapriset. Här kan du läsa de vinnande bidragen!

 

Filmpremiär – ”Det gör mig modig”

Under hösten 2017 fick en klass på Center för Språkintroduktion Lindholmen i Göteborg möjlighet att träffa författarna Arkan Asaad och Malin Lindroth inom ramen för vår skrivtävling Jag skriver i dina ord. I filmen följer vi Sahra Awad Ali och Vere Tahir och får höra deras tankar om mötet med författarna – och om att skriva. Se filmen här:

 

Om Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord är en skrivtävling för Sveriges gymnasieelever. Den går ut på att komponera en egen litterär text utifrån en valfri dikt eller låttext. Under tävlingens gång förmedlas ett antal kostnadsfria författarbesök inom gymnasieskolan.

Tävlingen arrangeras av Författarcentrum med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 

Läs mer på www.jagskriver.nu