Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord – sjätte upplagan! 

Vi har utlyst en ny upplaga av Jag skriver i dina ord, skrivtävlingen som låter gymnasieelever i hela Sverige utveckla sitt språk och skrivande i dialog med poesin och musiklyriken. Jag skriver i dina ord går därmed in på sitt sjätte år. 

Under tävlingens gång kommer vi att förmedla omkring 50 kostnadsfria besök runt om i landet. Under de tre år som tävlingen har varit rikstäckande har vi bjudit skolor i hela Sverige på knappt 400 kostnadsfria författarbesök, som nått 25 000 elever! Under samma tid har det inkommit över 1 600 tävlingsbidrag. Läs mer på www.jagskriver.nu.

2019 års vinnare! 

Den 8 maj tillkännagavs vinnarna av Jag skriver i dina ord 2019, Författarcentrums rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever. Första priset gick till Alva Fureman för dikten Fjäll. Nora Holand och Josefina Fjordell vann andrapriset.

Vinnarna presenterades och fick sina priser på Forum för poesi och prosas säsongsfinal på Musikens hus i Göteborg. Alva Fureman (klicka på namnet för att läsa) från Östersund vann första pris för dikten Fjäll.

Juryns motivering löd ”Inspirerad av stycket Arktiska Oceanen av Säkert är den poetiska texten Fjäll ett konstverk i sig själv. Vördnaden och kärleken till fjällets storhet är sinnligt gestaltade. Budskapet om omsorg och tacksamhet till naturen berör oss på djupet.”

– Det känns fantastiskt roligt och ärofyllt! Att någon annan ser ett värde i något jag skrivit känns omvälvande och väldigt sporrande, säger Alva.

Prissumman på 5000 kr är skänkt av pennföretaget Ballograf. Det vinnande bidraget kommer att publiceras i den litterära tidskriften ponton.

Två deltagare vann andrapriset, Nora Holand (klicka på namnet för att läsa) från Umeå för Klubbland och Josefina Fjordell (klicka på namnet för att läsa) från Uppsala för Ännu hörs ju våra röster. De tilldelas 1000 kr var. Kvällen avslutades med att de tre vinnarna lästa upp sina bidrag för publiken. Under det utsålda evenemanget läste även poeten Hanna Rajs Lundström och Jonas Hassen Khemiri.

Läs mer och ta del av vinnarnas texter på www.jagskriver.nu

2018 års vinnare

Den 16 maj tillkännagavs vinnarna av Jag skriver i dina ord, Författarcentrums rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever. Första priset gick till Amanda Bravo för novellen Jag är alltid med dig. Vera Smith Jonsson och Emma Ahlqvist vann andrapriset. Här kan du läsa de vinnande bidragen!

 

Filmpremiär – ”Det gör mig modig”

Under hösten 2017 fick en klass på Center för Språkintroduktion Lindholmen i Göteborg möjlighet att träffa författarna Arkan Asaad och Malin Lindroth inom ramen för vår skrivtävling Jag skriver i dina ord. I filmen följer vi Sahra Awad Ali och Vere Tahir och får höra deras tankar om mötet med författarna – och om att skriva. Se filmen här:

 

Om Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord är en skrivtävling för Sveriges gymnasieelever. Den går ut på att komponera en egen litterär text utifrån en valfri dikt eller låttext. Under tävlingens gång förmedlas ett antal kostnadsfria författarbesök inom gymnasieskolan.

Tävlingen arrangeras av Författarcentrum med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 

Läs mer på www.jagskriver.nu