Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord

2019 års åtta finalister! 

Nästan 300 bidrag skickades in! Från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Vi är jätteglada för vartenda ett. Tack alla ni som skrev och skickade in och tack till era engagerade lärare. Jurygrupperna låter hälsa att det har varit stimulerande att läsa alla texter, men också en svår uppgift att besluta vilka som når finalen. Men nu är det avgjort. De nominerade och deras texter samt juryns motiveringar hittar du på Jag skriver i dina ords hemsida:

www.jagskriver.nu 

2018 års vinnare

Den 16 maj tillkännagavs vinnarna av Jag skriver i dina ord, Författarcentrums rikstäckande skrivtävling för gymnasieelever. Första priset gick till Amanda Bravo för novellen Jag är alltid med dig. Vera Smith Jonsson och Emma Ahlqvist vann andrapriset. Här kan du läsa de vinnande bidragen!

 

Filmpremiär – ”Det gör mig modig”

Under hösten 2017 fick en klass på Center för Språkintroduktion Lindholmen i Göteborg möjlighet att träffa författarna Arkan Asaad och Malin Lindroth inom ramen för vår skrivtävling Jag skriver i dina ord. I filmen följer vi Sahra Awad Ali och Vere Tahir och får höra deras tankar om mötet med författarna – och om att skriva. Se filmen här:

 

Om Jag skriver i dina ord

Jag skriver i dina ord är en skrivtävling för Sveriges gymnasieelever. Den går ut på att komponera en egen litterär text utifrån en valfri dikt eller låttext. Under tävlingens gång förmedlas ett antal kostnadsfria författarbesök inom gymnasieskolan.

Tävlingen arrangeras av Författarcentrum med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. 

Läs mer på www.jagskriver.nu