Publicerat: 07 september, 2023

Medlemsinbjudan
Steg 2: Barnkonventionen – ett verktyg för kultur i skolan!

Nu kommer uppföljningen till vårens digitala föreläsning om Barnkonventionen – vad spelar den för roll? En halvdagsworkshop för dig som vill få fördjupad kunskap om Barnkonventionen. 

Vi jobbar praktiskt med frågor kring hur ni som författare, dramatiker och serieskapare kan ha med er barnrättsperspektivet i mötet med barn och unga i skolan. Halvdagen kommer att innehålla inspiration, handledning och konkreta exempel. Det kommer också att finnas tid att dela erfarenheter med varandra.

För att vara med på workshopen måste du ha deltagit i den digitala introduktionsföreläsningen (något av tillfällena).

Begränsat antal platser. Anmäl dig i formuläret här nedan. Senast 10 november. Du får svar om du fått en plats på workshopen 17 november. 

Workshopledare är Sylvia Carlsdotter, barnrättsstrateg med mångårig erfarenhet som föreläsare inom barns rättigheter.

Dag och tid:
Fredag 1 december kl 9-12 (vi inleder med frukost)

Plats:
Författarcentrum Syd, Friisgatan 15B, Malmö

Bakgrund:
Centrum för dramatik Syd, Författarcentrum Syd, Seriefrämjandet och Folkets Hörna har fått medel från Region Skånes kulturförvaltning för att tillsammans utveckla samarbeten och kompetensutveckla våra organisationer och våra medlemmar inom området ”mötet med skolan”. Syftet är att öka centrumbildningarnas kunskap om och förståelse kring mötet mellan kultur och skola. Workshopen är en del av projektet som pågår under 2023.

Region Skånes handlingsplan för litteratur och serier (2018-2023) lyfter betydelsen av att centrumbildningarnas medlemmar ges möjlighet att stärka sin arbetsmarknad genom olika samverkanskonstellationer samt att den konstnärliga kompetensen inom litteraturområdet ska ges nya möjligheter att utvecklas genom samverkan och tillgång till nya nätverk. Region Skåne vill också bland annat stimulera nya modeller, metoder och samarbeten samt främja kunskapsdelning och erfarenhetsutbyte.

Anmälan är nu stängd.

Dela i sociala medier