Publicerat: 29 augusti, 2019 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Arkiv Syd

När muren föll

Se bilder här!

Litteraturseminarium på Victoriateatern i Malmö, tisdag 5 november 2019, kl 14-17.

I samarbete med Goethe-Institut Schweden uppmärksammar Författarcentrum Syd världshändelsen när muren föll. Det blir ett seminarium med författare som har stora kunskaper i ämnet.
Hoppas du vill dela denna eftermiddag med oss! Hjärtligt välkommen!


Information om anmälan och deltagaravgift – se nedan.

Program

När muren föll i den lilla staden.
Manja Präkels presenterar sin debutbok ”Als ich mit Hitler Schnapskirschen aß”, som fått flera ungdomslitteraturpriser i Tyskland. I samtal med Christiane Lahusen, chef för litteraturavdelningen vid Goethe-Institutet i Sverige. Samtalet hålls på tyska och tolkas konsekutivt till svenska av Barbara Fellgiebel.

Om när muren föll i Berlin.
Panelsamtal med Lotta Lundberg och Ingrid Rasch. Moderator Stig Hansén.

Dag: Tisdagen den 5 november kl 14-17.
Plats: Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö.

Om de medverkande:
Manja Präkels, författare, musiker och sångerska. I sin självbiografiskt präglade och flerfaldigt prisbelönta debutroman ”När jag åt snapskörsbär med Hitler” skildrar hon livet i en småstad i Brandenburg under de sista DDR-åren samt de samhällsförändringar som följde efter murens fall.

Christiane Lahusen, chef för litteraturavdelningen vid Goethe-Institutet i Sverige. Som forskare har hon på flera sätt fördjupat sig i DDR och bland annat skrivit en avhandling om hur murens fall har hanterats i östtyska humanisters självbiografier.

Stig Hansén, författare och kulturjournalist, är halvtysk och växte upp i Malmö. Han tillbringade alla sin barndoms somrar i det som då hette Västtyskland. I sina böcker har han ofta beröringspunkter till hur Tyskland förändrats och förändras.

Lotta Lundberg, författare och bosatt i Berlin sedan 15 år tillbaka, där hon skriver om tysk offentlighet för bl a Svenska Dagbladet. Aktuell med ”Den första Kvinnan”, en roman om vår politiskt explosiva tid.

Ingrid Rasch, kulturproducent i Malmö och författare till en kommande roman med titeln ”Inte långt till Wannsee” i vilken ett kapitel handlar om besök hos vänner i Berlin strax efter Murens fall – vilket ger djupa inblickar i konstnärers och intellektuellas reaktioner.

Anmälan om att delta
För dig som arbetar inom skola, folkbildning & bibliotek.
Deltagaravgift 620 kr (inklusive fika).
Anmäl dig här: Till anmälningsformulär.

Medlemsrabatt för Författarcentrum Syds medlemmar: 310 kr (inklusive kaffe/te, smörgås ). Studenter och pensionärer erhåller också rabatt 310 kr.
Anmäl dig här: Till anmälningsformulär.

Du kan också betala direkt till Författarcentrum Syds Swishnummer: 123 626 54 90. Kom ihåg att skriva ditt namn och att även anmäla dig via anmälningsformuläret.

Dela i sociala medier