Publicerat: 03 oktober, 2022 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd

NaturLitt – Slamma om klimatet

En poetry slam-workshop 3 november på Garaget i Malmö om klimatet med Lina Arvidsson och Vilska Lindgren presenteras av NaturLitt Malmös programansvariga Gabriella Håkansson.

Är du sugen på att testa poetry slam, eller är du redan igång och vill bli bättre? Under ledning av poetry slam-drottningarna Lina och Vilska arbetar du en hel eftermiddag med att göra olika skrivövningar, testa på uppläsning och lära dig grundläggande scenteknik. Kanske passar din dikt att levereras i kulsprutetakt, eller blir det bättre om du hittar en långsammare lässtil som trollbinder? Är du den dynamiska typen som gillar att röra dig explosivt på scen – eller den tillbakalutade som hellre fångar publiken med små medel?

Konsten med poetry slam är att både kunna skriva en bra text och framföra den på scen på ett övertygande sätt. Lina och Vilska hjälper dig att testa olika stilar och bli grymt bra på att framträda. Visst kan man vara nervös – men poetry slam handlar också om att lura publiken med att man är helt chill med det man gör. Vi visar dig hur man gör.

Workshopens tema är klimat – så fundera över vad du skulle vilja basunera ut till världen, eller vad du tänker tyst om saken. Vad skulle du vilja säga till de som var före oss och ställde till med allt, och till de som kommer efter oss och får leva med det? 

Workshopen avslutas med ett poetry slam där du får chans att tävla med någon av de dikter du skrivit.

Tid: Torsdag 3 november, kl 13.00-16.00

Plats: Garaget, Lönngatan 30

Ålder: Högstadiet och gymnasiet

Pris: Kostnadsfritt, men föranmälan krävs.  Smörgås, dryck och kaka samt allt material du behöver ingår. Anmälan till Garaget garaget@malmo.se

Så hittar du hit: Om du kommer med buss så kan du ta buss nummer 1 eller 35 och hoppa av på Malmö Sofielund. Därefter gå upp för Lantmannagatan tills att du kan svänga vänster in på Lönngatan. Närmaste parkering finns bakom Garaget och du når den via Lönngatan.

Tillgänglighet: Rullstolsanpassat.

NaturLitt genomförs med stöd från Malmö Stad.

Dela i sociala medier