Publicerat: 26 april, 2023 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd

Ölands litteraturdag fredag 9 juni

Författartur kl 9-12
Upplev norra Öland tillsammans med Ölandsförfattarna! Under bussresans gång berättar vi om öländska författarskap, om olika litterära genrer och öländska miljöer. Med Lotta Sirc och Elisabeth Öhman, Ölandsförfattarna. Samling kl 8.45, parkeringen vid Borgholms Slott. Obs! Begränsat antal platser. Läs mer och anmäl dig här.

På scen kl 14-17
Monika Fagerholm – Mårten Melin – Ami Andersson – Sofia Hedman – Fredrik Loberg – Dan Jönsson – Karin Salmson.

Programmet rymmer fördjupande litterära samtal om att vara en röst åt de ohörda och hur det är att tolka och återge berättelser och historier – men också skildra platser och händelser – som inte alltid får höras eller ta plats i det offentliga samtalet. Fika kan köpas på plats. Boksignering av författarna. På Drottning Viktorias vilohem i Borgholm. Läs mer här.

Konstnärlig ledare – Gabriella Håkansson.

Medlemslunch och bokbord för medlemmar i Författarcentrum Syd
Är du medlem i Författarcentrum Syd kan du anmäla dig till medlemsmingel med lunch på Drottning Victorias vilohem kl 12.30. Obs! Begränsat antal platser. Du kan också sälja böcker på vårt bokbord. Max en titel och fem exemplar. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

  * = obligatoriska fält

  Dina uppgifter lagras i enlighet med Författarcentrums rutiner för GDPR

  Ladda ner en pdf med informationen här.

  Ölands litteraturdag på Facebook.

  Ölands litteraturdag arrangeras av Författarcentrum Syd i samarbete med Ölandsförfattarna, Litteraturnod Vimmerby, Författarförbundets sakprosasektion Minerva. Med stöd av Borgholms Kommun, Svenska Akademien och Kulturrådet.

  Dela i sociala medier