Publicerat: 28 juni, 2023 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd Arkiv

Sakprosakurs med Maja Hagerman

SÖK SENAST 15 AUGUSTI

I höst arrangerar Författarcentrum Syd en Sakprosakurs med Maja Hagerman, med fokus på att utvecklas som sakprosaförfattare. Kursen ges i Helsingborg den 22 oktober kl 9-16, har 12 platser och är för dig som är medlem i Författarcentrum Syd och skriver sakprosa. Kursen riktar sig i första hand till dig som redan är publicerad sakprosaförfattare. Men även du som är nyfiken på att skriva sakprosa kan söka. 

Om kursledaren
Maja Hagerman är författare och filmare, skriver sakprosa om historia och gör historiska dokumentärfilmer. Maja har en bakgrund som vetenskapsjournalist och började sin verksamhet inom radio och TV med att berätta om nya rön inom humanistisk forskning, om allt från mentalitetshistoria till arkeologi. Men sedan nästan tjugo år är hon författare, filmare och filmlärare på heltid. Åtta böcker inom sakprosa har kommit sedan debuten 1996. Läs mer om böckerna här.

Bakgrund
En anledning till satsningen på sakprosa är att det är mindre vanligt med kurser för den som vill utvecklas litterärt och kvalitativt inom sakprosan. Ändå är sakprosan en oerhört viktig del av samhällskroppen i det att den skapar en brygga mellan forskning och fakta, och en nyfiken allmänhet. Det gör att det finns flera viktiga aspekter som vi kan arbeta med under en kurs.

Kursen samverkar med vår satsning på Varannan sakprosa 2023. Det handlar om att lyfta sakprosan som en viktig litterär form och som ett viktigt bidrag till samtiden.

Sakprosakursen genomförs tack vare generöst stöd från Stiftelsen Natur & Kultur och Helge Ax:son Johnsons Stiftelse. 

Ansökan är nu avslutad.

Dela i sociala medier