Vill du delta i Stockholms största bokcirkel?

En stad, en bok. Det är tanken med litteraturprojektet Stockholm läser att så många stockholmare som möjligt läser en och samma bok under ett år.

 

Inom Stockholm läser anordnas varje år bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok. Projektet gör läsningen till en gemensam upplevelse och uppmuntrar till möten, diskussioner och debatt som stockholmarna kan ta del av och/eller medverka i. Delad läsning gör läsupplevelsen mer givande och genererar mer läsning. 

 

Vill du också delta i Stockholms största bokcirkel? 2022 års utvalda bok är Kjell Johanssons Huset vid Flon. Boken finns att låna på bibliotek runtom i Stockholm eller att köpa som pocket. Hela listan med evenemang hittar du här. 

 

Stockholm läser är ett samarbete mellan Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet. Projektet startades 2002 av författaren Helena Sigander. Inspirationen till Stockholm läser kommer från USA där motsvarande lässatsningar finns i flera städer. Läs mer här