Publicerat: 20 juni, 2022 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd

Stora författardagen i Hässleholm

Säkra en plats på Sydsveriges stora litteraturdag!

Hässleholms kulturhus 17 nov kl 9-16.

Sydsveriges största författardag: femton författare och fem spännande samtal på temat ”Gränser”, författarskap och aktuella verk! Dessutom kompetensutvecklande tips för bättre författarsamtal. En dag då du inspireras och träffar kollegor och författare!

Pris: 1098 kr för en heldag med högklassiga litterära framträdanden, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Pris för medlemmar i Författarcentrum Syd och studenter 350 kr.

Anmälan är nu stängd.

Program:

09.00 – Registrering & kaffe/te med macka

09.30 – Så skapar du bättre författarbesök
Författarcentrum Syds vice ordförande, barnboks- och fackboksförfattaren Karin Salmson, bjuder på tips som hjälper dig att skapa bättre författarbesök.

09.45 – Ett samtal mellan poeterna Merima Dizdarević och Ellen Nordmark, lett av Niklas Schiöler Merima Dizdarević arbetar med en multidisciplinär och flerspråkig konstnärlig praktik, långt från ögat långt från hjärtat är hennes debut. Ellen Nordmark debuterade med Cor ne edito / edit / Chili con carne. Precis som Dizdarević utmanar hon gränserna med sin poesi både språkligt och visuellt. Samtalets leds av författaren och docenten Niklas Schiöler skriver essäböcker i skilda ämnen, prosalyriskt och litteraturhistoriska böcker, företrädesvis om poesi.10.45 – Ett samtal mellan barn och ungdomsboksförfattarna Elisabeth Östnäs och Anders Blentare, lett av Kristina Sjögren
Elisabeth Östnäs är författare för både vuxna och barn, och har ett starkt intresse för historia. Nu är hon aktuell med serien Asynja, som utspelar sig på vikingatiden. Anders Blentare är både barnboksförfattare och skådespelare, och skriver bland annat om gränsöverskridande fotbollsspelare, som böckerna om Sanja. Kristina Sjögren har skrivit både ungdomsromaner och prosa och poesi för vuxna, bland annat Kvinnokungen, om drottning Christina.

11.30 – LUNCH med möjlighet att köpa signerade böcker och mingla samt ställa frågor till Författarcentrum Syd

12.45 – Samtal mellan sakprosaförfattarna Farshid Jalalvand och Torill Kornfeldt, lett av Gabriella Håkansson
Farshid Jalalvand är forskare, sakprosaförfattare och sommarpratare 2022 och debuterade med Apan och filosofen – evolutionära svar på filosofiska frågor. Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare och utkom senast med Människan i provröret – reportage om forskningen som kan förändra vårt innersta. Gabriella Håkansson är författare, essäist och litteraturkritiker och senaste verket var Kättarnas tempel.

13.40 – Samtal mellan feelgoodförfattaren Caroline Säfstrand och deckarförfattaren Set Mattsson, lett av Charlotte Sirc
Caroline Säfstrand skriver om familjehemligheter, problematiska relationer och oväntad vänskap, senast i Sanningen om ostrondykerskan. Set Mattsson är journalist och författare och skriver historiska romaner som de om Douglas Palm eller Så länge min bror andas. Charlotte Sirc är redaktör, lektör och författare. Senaste bok: Han köpte min tystnad.

14.25 – FIKA med möjlighet att köpa signerade böcker och mingla samt ställa frågor till Författarcentrum Syd

15.10 – Samtal mellan Maria Maunsbach och Kristofer Folkhammar, lett av Gabriella Håkansson
Maria Maunsbach är radioprogramledare, krönikör och författare, som arbetar mycket med både svärta och humor – som i senaste boken Lucky Lada. Kristofer Folkhammar är litteraturkritiker och författare, och medlem i poesikollektivet G=T=B=R=G. Hans senaste verk är Är det barnen, baby?, och boken Magisterlekarna blev just film.

Med reservation för att detaljer i programmet kan komma att ändras.

Sprid gärna information om det här eventet i ditt nätverk!

Författarcentrum Syd är en ideell organisation, och vi är tacksamma för all delning. A4-affisch att dela och/eller skriva ut och sätta upp finns här.

Arrangeras med stöd från

Dela i sociala medier