Publicerat: 07 maj, 2019 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd Arkiv

Storydagen 18 maj i Malmö – manus och berättande

Storydagen är ett inspirations och fortbildningsarrangemang med fokus på skrivande och manusutveckling. Syftet med Storydagen är att skapa en arena där både yrkesverksamma och aspirerande berättare och storytellers kan mötas, inspireras och lära av varandra.

Som åhörare kommer du att få lyssna på etablerade manusförfattare som delar med sig av sina erfarenheter och processer, du kommer att få ta del av föreläsningar där du både får verktyg för att organiskt utveckla samspelet mellan den yttre storyn (ploten) och den inre storyn (huvudkaraktärens inre resa) samt lära dig mer om World building och konsten att skapa ett unikt universum till just Din historia. 

Förutom att lyssna och ställa frågor kommer du som åhörare också att aktivt få delta i ett sk. Manus-Jam. Ett manus-jam är en gruppövning där deltagarna i mindre grupper spånar fram idéer och utvecklar karaktärer efter några givna förutsättningar och frågeställningar. Tanken är att övningen på ett lustfyllt sätt kan inspirera kreatörer att ta fram ett enklare koncept med arena, karaktärer och premiss färdigt för att presenteras.

Info och program Storydagen.

Plats: STPLN Malmö, Stapelbäddsgatan 3
Lördag 18 maj. Tid: 08.45 – 20.00.
Arrangör: Arrangör: Vy Produktion med stöd från Region Skåne och Författarcentrum Syd. I samarbete med Centrum för Dramatik och Filmcentrum Syd.

Dela i sociala medier