Publicerat: 12 januari, 2021

Tre författare om förintelsen

Set Mattsson • Taliah Pollack • Freke Räihä
Moderator: Mikael Olsson Al Safandi

Författarcentrum Syd uppmärksammar Förintelsens minnesdag 27 januari 2021 kl 14-15 med ett författarsamtal på Zoom.
Fri entré. Fullbokat! Anmälan är nu stängd.

De medverkande författarna är:

Set Mattsson, född 1956. Uppväxt i Malmö, men bor numera i Lund. Har tidigare arbetat som sjuksköterska och journalist, men är sedan debuten 2012 med ”Ondskans pris” i huvudsak verksam som författare.

2016 publicerades ”Så länge min bror andas” som handlar om de danska judarnas flykt till Sverige 1943 för att undkomma deportation till nazistiska koncentrationsläger.

I slutet av mars släpps ”Den ovillige mördaren ” som är den sjätte boken i serien om Malmöpolisen Douglas Palm.

Set Mattsson

Taliah Pollack är född 1983 i Uppland och uppvuxen i Israel, numera bosatt i Malmö. Verksam som författare, föreläsare och skrivhandledare vid Linnéuniversitetet, fil. mag. i filmvetenskap och i litterär gestaltning. Hon har skrivit boken ”Hebrons hemlighet” (2018), en skönlitterär skildring av konflikten i Israel-Palestina där den judiska och palestinska historian tas upp parallellt för att skapa en helhetsbild av situationen idag utifrån ett kritiskt perspektiv.

Jobbar just nu med manuset ”Läckage” om en ung svenskjudisk kvinna som ger sig ut på en resa i Europa för att söka efter sina rötter. https://www.instagram.com/taliahpollack/

Taliah Pollack

Freke Räihä, född 1978 och bosatt i Degeberga. Främst verksam som poet och essäist, men också översättare och skrivpedagog vid Österlens folkhögskola. Skrev diktsamlingen ”Vittnesbörda” 2018 i merpart baserad på vittnesmål och artefakter från Ravensbrück. Ur denna forskning härrör också ett kortare publicerat utdrag ur en arbetsdagbok och en essä om polyfoni och vittnesmål som är opublicerad.

Räihäs senaste bok, den 18:e i ordningen, heter ”Skisser ur det finska, det ödsliga skånska, ja från Västerbotten” och handlar mest om döden.
Läs mer på: https://frekeraiha.se

Freke Räihä. Foto Anna Drvnik

Moderator
Mikael Olsson Al Safandi är moderator i många litteratursammanhang, bla Dunkers Kulturhus, Moriska Paviljongen, Roma-festivalen och Uppsala Internationella Litteraturfestival. Han har varit producent och programledare i Sveriges Radio P1 och dessförinnan samhällschef och programdirektör för SVT. Numera bosatt i Malmö och samarbetar med web-TV-tjänsten www.Litteraturkanalen.se 

Mikael Olsson Al Safandi
Dela i sociala medier