Publicerat: 20 februari, 2020

VÄRLDSPOESIDAGEN I MALMÖ/LUND

Vi beklagar att vi måste skjuta upp Världspoesidagen. Vi samlar inte mer än 150 personer på de större lokalerna, men faktum är att fyra av våra inbjudna poeter inte kan resa hit på grund av uttryckliga instruktioner rörande smittskydd i hemländerna. Det är orimligt att anordna ett internationellt möte med frånvarande gäster.

Vi kommer att planera olika evenemang med några av dessa poeter när det är möjligt längre fram. Det kommer vi att informera i god tid.

De delar av programmet där Poesidagarna inte är huvudarrangör, det vill säga, på Tuppen och på Panora kommer att äga rum som planerat.

18 – 21 mars 2020 firas Världspoesidagen i Malmö och Lund med internationella gäster från hela världen, uppläsningar och samtal.

Onsdag 18 mars

PANORA Friisgatan 19D, Malmö kl. 18.00

Filmer: Rop hudlösa förböner funna i en kyrka och Ögonblickens requiem dikter kring längtan av det som gått oss förlorat. Paul Jacksons regi. Panelsamtal med Mattias Oscarsson, filmkritiker på Sydsvenskan.
Fri entré.

Torsdag 19 mars

MALMÖ KONSTHALL S:t Johannesgatan 7, Malmö kl. 17.00

Samtal mellan Nina Burton och Lasse Söderberg, möjligen en resa genom Europas poetiska historia. Poesiuppläsning.

TUPPEN MÖTESPLATS Tessins väg 10 kl. 19.00

Med Malmö, vad drömmer du om? av Bilder från Söder, blandar professionella och amatörer, gamla och unga, svenska och andra språk i en poesikväll. Med fristadsförfattare: Naeimeh Doostdar (Iran), Mukhtar Wafayee och Nilofar Langar (Afghanistan) samt Ángela García.

Fredag 20 mars

LUNDS STADSBIBLIOTEK S:t Petri kyrkogata 6, Lund kl. 14.00

Tre poeter i ett rum: Antonio Colinas (Spanien), Antonella Anedda (Italien) och Jonas Gren (Sverige) läser sina dikter i Stadsbibliotekets Atrium.

ANTI Drottninggatan 6c, Malmö kl. 18.00

Jan Wagner (Tyskland) introduceras av sin utgivare Per Bergström. Jamie McKendrick (Storbritannien) presenterar sin nya bok i samtal med översättaren Lars-Håkan Svensson.

MÄSSINGSHORNET Kirsebergsgatan 32, Kirseberg kl. 20.30

Poesi på puben. Uppläsning med alla poeter. Mikrofonen lämnas därefter öppen för dig som vill läsa en egen dikt.

Lördag 21 mars

MALMÖ STADSBIBLIOTEK Röda rummet, Kung Oscars väg 11, Malmö kl. 15.00

Uppläsning med Jonas Gren, Antonella Anedda, Jamie McKendrick, Nina Burton och Antonio Colinas.


Världspoesidagen på Facebook

Arrangör: Poesidagarna i Malmö. Producent: Ángela García. Med stöd av: Svenska Akademien, Statens kulturråd, Malmö Stad och Författarskolan i Lund.

I samarbete med: Malmö stadsbibliotek, Lunds stadsbibliotek, Författarcentrum Syd, Folkets bio Malmö, Filmcentrum Syd, Bilder från Söder / Imágenes del Sur, ANTI, Malmö Konsthall, Mässingshornet, Rámus förlag, Faethon förlag.

Medarbetare: Lasse Söderberg, Ida Andersen, Lars Gustaf Andersson, Pepe Viñoles, Henrik Nilsson, Carola Mikaelsson, Gabi Eftimie, Björn Reisnert, Andrés Díaz, Nina Olsson och Ariel Alaniz.

Dela i sociala medier