Författarbesök årskurs 5 — Skrivsatsning Eskilstuna

Författarbesök årskurs 5 — Skrivsatsning Eskilstuna

Författarbesök för årskurs 5 – 2021

Eskilstuna kommun erbjuder alla klasser i årskurs 5 besök av en författare. Projektet, som startar under hösten 2021, är ett samarbete mellan kommunen och Författarcentrum Öst, som ansvarar för författarbokningar och sådant som rör själva besöken. Det är också hit ni skickar anmälan.  

Författarbesöken, som är kostnadsfria för skolorna, äger rum i oktober-november och anmälan skickas in så tidigt som möjligt. För att författarbesöken ska bli så lyckade som möjligt är det bra om ni ger flera alternativ på datum, tider och veckodagar då ni kan ta emot besök. (Varje författare ska besöka flera klasser på en dag, 60 minuter per klass).  Det är också viktigt att ni i anmälan ger olika alternativ på författare. Vi försöker tillgodose era önskemål så gott det går.

Syftet med författarbesöken är att stimulera och motivera eleverna i satsningen årskurs 5 gör på skrivande under höstterminen. Författaren ska väcka elevernas läslust, få dom att fokusera på den språkliga kreativiteten och inspirera dem till att skriva egna texter. Författaren besöker en klass i taget, i klassrummet, en lektion/klass.

De här författarna är med.

Kontakt Författarcentrum Öst:
Projektledare Fredrik Lagerqvist
08-611 58 03

Kontakt Eskilstuna Kultur och fritidsförvaltning:
Bibliotekskonsulent Hedvig Andersson
070-086 27 42