Läsning Pågår gymnasiet

Läsning Pågår för Stockholms alla gymnasieskolor fortsätter under hela läsåret 2022-23, och författarbesöken kan bokas när som helst. Besöken är subventionerade av kulturförvaltningen, och författarna i Läsning Pågår är medlemmar i Författarcentrum. Det enda som kostar är anmälningsavgiften, 1050:-/lektion á 60 minuter (normalt pris minst 5000:-). Ni kan själva välja vem som kommer till er utifrån det breda urval som finns på författarförmedlingen.

 

Litteratur och författare
Såväl skönlitteratur som facklitteratur ingår. Ta tillfället i akt att arbeta ämnesövergripande, till exempel med historia eller samhällskunskap. Vi har framför allt engagerat ett särskilt urval författare för projektet, se den här listan. Författarna som deltar i projektet har alla skrivit böcker som lämpar sig för gymnasiet. Författaren besöker en klass i taget, i klassrummet, en lektion per klass.

 

Besöket
Antalet besök är begränsade av budgeten, så först till kvarn gäller.  Syftet är att dessa möten med författarna, som berättar om skrivande och läsning, ska väcka elevernas läslust, stimulera den språkliga kreativiteten och inspirera dem till att skriva egna texter.

 

Anmälan
Görs med detta webbformulär. Hör av er om ni inte har fått den i en inbjudan. Läsning Pågår gymnasiet görs i samband med Kulturförvaltningen (Kulan) och utbildningsförvaltningen (Medioteket).

 

Har du några frågor? Kontakta Fredrik Lagerqvist, projektledare

fredrik.lagerqvist@forfattarcentrum.se, 070-307 48 03