Publicerat: 03 oktober, 2022 Skrivet av: Jacob Akerstrom | Författarcentrum Syd

Inställt! – Världen brinner – släck elden!

Detta arrangemang är tyvärr inställt men vi vill tipsa om NaturLitt – Slamma om klimatet 3 november. Läs mer här.

Dystopiverkstad med författaren Mats Söderlund 1 november på SYSAV i Malmö. Presenterat av NaturLitt Malmös programansvariga Gabriella Håkansson.

Är du sugen på att skriva, är du intresserad av apokalypsen, klimatet och världens undergång? Vi ordnar en skrivarworkshop på temat ”apokalypsen” för dig som vill lära dig mer om hur man skriver en riktigt bra berättelse. Du övar på hur du skapar de bästa undergångsmiljöerna, de ruskigaste karaktärerna och de bästa skildringarna av ett urspårat klimat. Du lär dig hur man maxar effekterna av texten och skapar en berättelse som verkligen fångar läsaren.

Skrivkursen kommer ledas av författaren Mats Söderlund som skrivit trilogin Ättlingarna, en spännande fantasyserie om en nära framtid där klimatförändringarna slagit igenom fullt ut. Kursen hålls på det stora reningsverket SYSAV ute i Malmös hamnområde, och vi börjar med en kort, guidad busstur med Sysavs proffsiga miljöpedagog Rustan runt anläggningen där alla Malmös sopor går upp i rök och omvandlas till energi varje år. 

Du som deltar tar med dig en halv A4sida ur ett pågående skrivprojekt du håller på med, eller så skriver du en ny text som utspelar sig i den apokalyptiska värld du vill skapa. Texten ska innehålla en kort miljöbeskrivning och ett replikskifte – resten arbetar vi på tillsammans. Ta gärna med mobilen så du kan fota de inspirerande apokalyptiska, industrimiljöerna på SYSAV och ute i Norra Hamnen! Efter skrivkursen kommer det att finnas möjlighet att få din text publicerad på Författarcentrum Syds hemsida.

Tid: Tisdag 1 november kl 12.00 – 17.00

Plats: SYSAV, Spillepengsgatan 13

Ålder: Gymnasiet

Antal: max 20.

Anmälan: INSTÄLLT. Det är kostnadsfritt att vara med men föranmälan krävs i formuläret nedan. Senast fredag 28/11, kl. 12:00. Busstur till och från SYSAV ingår, liksom smörgås, frukt och dryck och allt skrivmaterial som behövs. Bussen avgår från bussfickan vid Scandic Triangeln kl. 12. Om du inte vill åka med bussen från Scandic så hämtar den upp dig utanför SYSAVs huvudentré, kl 12:30.

Tillgänglighet: Rullstolsanpassat.

NaturLitt genomförs med stöd från Malmö Stad.

Dela i sociala medier