Författarcentrum Norr

Författarcentrum Norr

Författarcentrum Norr (eller Norrländska litteratursällskapet) är en ideell förening för yrkesverksamma författare som bildades 1967. Syftet med föreningens arbete – som också sammanfaller med Norrländska litteratursällskapets – är att sprida litteraturen i samhället och skapa möten mellan författare och deras läsare. Vi förmedlar författarbesök, har stipendiegårdar, delar ut priser, har skrivtävlingar, driver läs- och skrivfrämjande projekt samt arrangerar och medverkar i litterära evenemang. Verksamheten stöds av Statens kulturråd.

Författarcentrum Norr omfattar Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Läs mer om våra verksamheter på:
www.norrlitt.se
www.tidskriftenprovins.se

På gång i Norr

Följ oss på Instagram

Vi uppmärksammar den norrländska litteraturen och skapar möten mellan författare och läsare. På vårt Instagramkonto hittar du reportage, intervjuer och gästpostare.

Följ

Naturastipendium i norr

Naturastipendium innebär att du får gratis boende på en av våra stipendiegårdar. Endast du som är medlem i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr kan lämna in en ansökan.

Läs mer

Provins bjuder in till 40-årsfest

Provins bjuder in till fest. Lördag 18 mars 21.00-02.00, Äpplet, Umeå Folkets Hus Live: Franska trion och Gidge. DJ:s Annika Norlin och Monika Kichau

Läs mer

Norrländsk litterär tidskrift

Provins – norrländsk litterär tidskrift grundades 1953 och ges sedan 1982 ut med fyra nummer per år. Tidskriften ges ut av Norrländska litteratursällskapet och vill tjäna som plattform för ett samtal om litteratur och kultur som täcker in hela landet. Sedan 2011 produceras och trycks den i Umeå.