Författarbesök i ditt klassrum

Boka en författare

Öka läslusten hos dina elever genom att bjuda in en författare via Författarcentrum Öst. Genom möten med författare, som berättar om skrivande och läsning, kan man väcka elevernas läslust, inspirera till eget skrivande samt utveckla språk och fantasi.

 

I vår Författarförmedling har vi författare för alla årskurser och ämnesområden. Författarna kan hålla inspirerande föreläsningar och workshops om litteratur, historieberättande, textarbete, kreativt skrivande m.m. Våra förmedlare hjälper dig gärna att hitta rätt författare till ett besök.

 

Vår förmedlingstjänst är kostnadsfri.

 

För att boka en författare skickar du enkelt en förfrågan via vår Författarförmedling. När bokningen är genomförd får du och författaren en bokningsbekräftelse med alla detaljer och kontaktuppgifter. Du skapar sedan själv i dialog med författaren ett passande upplägg för besöket.

 

På vår hemsida får du konkreta tips på vad du ska tänka på inför, under och efter författarbesöket.

 

Arvode och fakturering

Författarbesök i skolan har särskilda arvoden. I vår arvodeslista ser du våra minirekommendationer. Det står dock varje författare fritt att begära högre ersättning för sitt arbete. Tänk på att resor och eventuella hotellkostnader tillkommer.

 

Subventionerade författarbesök

En av våra målsättningar är att stärka samverkan mellan kulturlivet och skolan. Därför driver vi en rad läsfrämjande projekt där vi erbjuder skolor inom vår region subventionerade författarbesök. Nedan kan du läsa mer om våra projekt.

 

Läsning Pågår Stockholm – årskurs 5, 8, gymnasiet samt särskola

Läsning Pågår Linköping – årskurs 3

På riktigt – sakprosa i skolan – årskurs 1–9

Jag skriver i dina ord – gymnasiet

Möt en bilderbokskapare – förskolan

 

Skapande skola

Skapande skola är en nationell satsning för att främja att konst och kultur integreras i grundskolan på lång sikt. Inom ramen för Skapande skola kan du boka en författare till din skola. Behöver du hjälp med att formulera Skapande skola-ansökningar eller vill bolla idéer? Vi kan hjälpa dig att hitta rätt projekt via vårt utbud i Författarförmedlingen. Läs mer här.

 

Informationsfilmer

Nedan hittar du våra informationsfilmer med handfasta råd och tips kring författarbesök i skolan.

 

Vill du boka en författare

Tips till lärare inför ett författarbesök