Skapande skola

Skapande skola via Författarcentrum Öst

Författarcentrum Öst har över femtio års erfarenhet av att förmedla författarbesök till skolor. I vår Författarförmedling har vi författare för alla åldrar, för alla typer av klasser. Via oss kan du enkelt boka en författare inom ramen för Skapande skola!

 

Varför författarbesök?

Det personliga mötet med författaren, som ligger till grund för författarbesöket, är ett effektivt sätt att väcka lust till att läsa och skriva. Avståndet till litteraturen minskar, mötet ger inblickar och utblickar. Berättelser ökar förståelsen för andra individers tankar och handlingar och för människor i andra kulturer och i andra tider.

 

Det finns många sätt att arbeta med skrivande och litteratur för att stärka elevernas kreativitet och skaparlust. Författare kan med inspirerande föreläsningar och workshops hjälpa eleverna att hitta sitt eget konstnärliga uttryck. Genom övningar kan de träna på och reflektera över sitt skrivande enskilt eller i grupp.

 

Vi förmedlar både små och stora Skapande skola-projekt. Det kan vara allt från en kortare workshop, till ett längre projekt som kan resultera i textproduktion, antologier, filmmanus, poesifestivaler eller något annat spännande projekt.

 

Kostnad

Från 4 000 kr (exkl. moms) och uppåt per lektion beroende på upplägg och val av författare. Kostnader för resa och logi kan eventuellt tillkomma. Våra arvodesrekommendationer finner du här.

 

Vad är Skapande skola?

Skapande skola är en satsning för mer kultur i grundskolan. Inom Skapande skola kan skolor söka pengar för att engagera konstnärligt yrkesverksamma personer. Det kan handla om att elever får ett författarbesök eller att de deltar i ett läs- och skrivprojekt. Bidraget fördelas årligen. Skapande skola söks av skolans huvudman och sista ansökningsdag för kommande läsår är i början av kalenderåret. Läs mer på Kulturrådets hemsida.

 

Har du frågor? Kontakta Fredrik Lagerqvist, fredrik.lagerqvist@forfattarcentrum.se