Författarcentrum Östs styrelse

Andreas Palmaer, ordförande, är journalist och författare av barn- och ungdomsböcker. Han har gett ut ett trettiotal böcker på bland annat Alfabeta Bokförlag och Bonnier Carlsen. Palmaer har tidigare recenserat barnböcker i Dagens Nyheter, varit verksam som dramatiker och arbetat på bokförlag. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2022. 

 

Helen Rundgren, vice ordförande, är biolog och naturvetare och debuterade 1993 som författare. Hon skriver böcker för barn om djur, natur och vetenskap. Helen har suttit i styrelsen för Sveriges Författarförbund och för Författarförbundets barn- och ungdomslitteratursektion. Fram till helt nyligen har hon varit producent på Utbildningsradion, där hon även arbetat fackligt och suttit i bolagsstyrelsen. Nu är hon frilansproducent vid sidan av författandet. Valdes in i FC Östs styrelse 2019. 

 

Ingela Bendt, ordinarie ledamot, har sedan 1970-talet varit verksam som frilansjournalist i olika medier, fotograferat och skrivit ett antal fackböcker om till exempel Ellen Key, trädgård, livsfrågor, relationer och resor. Hon har också skrivit dramatik. Ingela har suttit i Författarförbundets styrelse och internationella utskott samt i styrelsen för Östersjöns författar- och översättarcentrum i Visby. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2020. 

 

Balsam Karam, ordinarie ledamot, är författare, bibliotekarie och lärare i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. Hon debuterade 2018 med den kritikerhyllade romanen Händelsehorisonten. Hennes andra bok, Singulariteten, nominerades till Augustpriset 2021. Karam ingår i Sveriges Författarförbunds Biblioteksråd och juryn för Astrid Lindgren Memorial Award. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2022.

 

Jorun Modén, ordinarie ledamot, är författare och lärare i kreativt skrivande, samt grundare av Författarkurs.se. Hon har framträtt i Morgonstudion som skrivexpert och anlitas ofta som talare. Ett stort antal av hennes elever är utgivna på både stora och små förlag. Är aktuell med Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare. Hennes senaste roman heter Embla – Om du även levde nu. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2021. 

 

Johanna Strömqvist, ordinarie ledamot, som förutom att vara författare även arbetar som förlagsredaktör, har under flera år givit upp den uppmärksammade serien I monstrens rike. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2021. 

 

Om du vill komma i kontakt med styrelsen, mejla styrelsen.fco@forfattarcentrum.se