Författarcentrum Östs styrelse

Andreas Palmaer, ordförande, är journalist och författare av barn- och ungdomsböcker. Han har gett ut ett trettiotal böcker på bland annat Alfabeta Bokförlag och Bonnier Carlsen. Palmaer har tidigare recenserat barnböcker i Dagens Nyheter, varit verksam som dramatiker och arbetat på bokförlag. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2022. 

 

Helen Rundgren, vice ordförande, är biolog och naturvetare och debuterade 1993 som författare. Hon skriver böcker för barn om djur, natur och vetenskap. Helen har suttit i styrelsen för Sveriges Författarförbund och för Författarförbundets barn- och ungdomslitteratursektion. Fram till helt nyligen har hon varit producent på Utbildningsradion, där hon även arbetat fackligt och suttit i bolagsstyrelsen. Nu är hon frilansproducent vid sidan av författandet. Valdes in i FC Östs styrelse 2019. 

 

Ingela Bendt, ordinarie ledamot, har sedan 1970-talet varit verksam som frilansjournalist i olika medier, fotograferat och skrivit ett antal fackböcker om till exempel Ellen Key, trädgård, livsfrågor, relationer och resor. Hon har också skrivit dramatik. Ingela har suttit i Författarförbundets styrelse och internationella utskott samt i styrelsen för Östersjöns författar- och översättarcentrum i Visby. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2020. 

 

Magnus Ljunggren, ordinarie ledamot, är författare och skriver barn- och ungdomslitteratur. Han är författare till bland annat rymdpiloterna och Riddarskolan. År 2010 mottog Ljunggren det litterära priset Spårhunden av Svenska Deckarakademin. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2023.

 

Nina van den Brink, ordinarie ledamot, är journalist och författare, med bakgrund på bl.a. Dagens Industri, Expressen och Fokus. År 2022 gav van den Brink ut Jag har torkat nog många golv, en biografi om Maja Ekelöf. För boken tilldelades hon Augustpriset i faktaklassen år 2022. Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2023.

 

Christoffer Carlsson, adjungerad ledamot, är författare och doktor i kriminologi. Han fick stor uppmärksamhet för romankvartetten om Leo Junker. Den osynlige mannen från Salem belönades med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013. Järtecken kom ut i mars 2019 och blev Carlssons definitiva genombrott.Valdes in i Författarcentrum Östs styrelse 2023.

 

Om du vill komma i kontakt med styrelsen, mejla styrelsen.fco@forfattarcentrum.se