Publicerat: 03 maj, 2023 Skrivet av: Elnaz Baghlanian | Aktuell Nyhet Författarcentrum Öst Läs mer

Stockholms bokhelg: Att återuppleva en bok 

Under 20 år har projektet Stockholm läser fått stockholmare att återupptäcka många gamla favoritböcker. Gun-Britt Sundström, Alejandro Leiva Wenger och Lena Andersson, tre författare vars böcker valts till Stockholm läser, möts i ett litterärt samtal om att återuppleva böcker som sjunkit in i glömskan i konkurrens med nyutkommen litteratur. Vilka böcker återvänder de själva till? Hur förhåller de sig till böcker som de skrev för länge sedan? Varmt välkommen till ett samtal om läsning och böckers livslängd, modererat av Mats Almegård.

Tid: Lördag 13 maj kl. 11.3012.15 
Plats: SN7, Stora Nygatan 7, Stockholm 

Gun-Britt Sundström är författare, kritiker och översättare. Hon debuterade 1966 och har gett ut sexton böcker. För Lydia utkom första gången 1973 och valdes till Stockholm läser 2019. 

Alejandro Leiva Wenger är författare och dramatiker. Han debuterade 2001 med novellsamlingen Till vår ära, som är årets Stockholm läser-bok. 

Lena Andersson är författare till en rad böcker. Hon romandebuterade 1999 med boken Var det bra så? År 2013 valdes den till Stockholm läser. 

Mats Almegård är journalist och kritiker som främst skriver och gör radio om litteratur och musik.

Det här samtalet arrangeras av Författarcentrum Öst och är en del av Wordstockfestivalen på SN7 som äger rum under Stockholms bokhelg. Fri entré!  

Om Stockholm läser

En stad, en bok  det är mottot för Stockholm läser som är en läsecirkel i storformat. Inom Stockholm läser anordnas varje år bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok. Tanken är att så många stockholmare som möjligt ska läsa en och samma bok och prata om den. Stockholm läser är ett samarbete mellan Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet och Svenska Akademien. 

Foto

Gun-Britt Sundström, fotograf: Ulla Montan

Alejanro Leiva Wenger, fotograf: Sofia Runarsdotter 

Lena Andersson, fotograf: Jan Danielsson

Mats Almegård, fotograf: Henrik Mårtensson Almegård

Dela i sociala medier