Publicerat: 29 augusti, 2023 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Författarcentrum Väst Läs mer

Aktuellt från våra medlemmar

Författarcentrum Väst tipsar om bokreleaser, projekt och annat publikt som våra medlemmar har på gång.

 Aino Trosell: Gnistor och glöd 

Ett föredrag där Aino Trosell berättar och visar bilder från sin tid på Arendalsvarvet och i viss mån även om vägen till skrivandet. Det var bakom svetsskärmen de första berättelserna började formas.

Datum: 21 september
Tid:
18-19
Plats:
Sjöfartsmuseet, Hörsalen

Jämlikhetspriset: Hederspris till John Lapidus 

”Årets Hederspris på 10 000 kronor tilldelas John Lapidus med följande motivering:

John Lapidus har som forskare och debattör i artiklar och böcker på ett övertygande sätt visat att en jämlik och behovsstyrd sjukvård kräver ett omedelbart stopp för fortsatta privatiseringar

Jämlikhetspriset delas 2023 ut för nionde gången. I styrelsen för Jämlikhetsfonden, som stiftats av Per Sundgren och det fackliga idéinstitutet Katalys, sitter Per Sundgren (ordf), Johan Lindholm (Byggnads), Åsa Linderborg (journalist), Ingela Edlund (Seko), Lawen Redar (riksdagen), Gordon Hahn (Coompanion), Enna Gerin (Katalys) och Mats Wingborg (journalist).”

Petra Revenue: Porträttet

PROJEKTETS KONSTNÄRLIGA DELAR:

Filmen. PORTRÄTTET.  En kärleksfilm i form av ett enda möte. I rollerna som Iris och Henry: Malin Morgan och Lars Andersson. Romanen. PORTRÄTTET- mellan raderna. En kärleksroman i form av ett enda samtal. Läs mer om projektet här.

Datum du inte ska missa:

5 december: Work in Progress med gäster på Litteraturhuset.

29 januari 2024: Vi firar projektet med provtitt och gäster under filmfestivalen. Litteraturhuset.

Ode till poeten Bue Nordström

Datum: 25 augusti-21 september
Plats:
Bengtsfors konsthall
Elisabeth Wennbergs utställning Ode till poeten Bue Nordström. Samarbetet mellan Elisabeth och Bue började i samband med pandemin för att skapa kreativt ljus i isoleringen. Elisabeth skickade bilder som Bue skrev dikter till – ett öppet och fritt samarbete som utgick från lusten att skapa och ha roligt.

Releasefest: Hästen från vattnet, Camilla Linde

Datum: 27 september
Tid: 18.00
Plats:
Göteborgs Litteraturhus
Information från författaren: Äntligen är den här! Min första hästskräckis. För att fira detta bjuder jag in till storslagen fest på Litteraturhuset. Det blir en kväll med snacks, samtal och ett episkt quiz. Nämnde jag fina priser? Såklart blir det både pris och ära till den som lyckas ta hem quizet. Läs mer här!

Ungefärliga hålltider:
18:00 kör vi igång med lite mingel och snacks
18:30 quiz
19:00 intervju på scen
19:30 mingel

Nya Röster: Nya romska röster

Efter en skrivarkurs med tre Romska kvinnor skapades en antologi. Texter presenteras i en bok som släpptes på sommarens Bokdagar i Dalsland fredagen 28 juli i Gamla kyrkan i Åmål. Victor Estby har varit projektledare och författaren. Författarcentrum Västs medlem, skrivpedagogen Tove Berggren, har varit kursledare. De två är också redaktörer för boken. Kursen har gästats av Bagir Kwiek och författaren Gunilla Lundgren, som är svensk mästare i boksamarbeten med Romer. Båda har skrivit förord i boken.