Om oss

Författarcentrum Väst är en ideell förening för yrkesverksamma författare som bildades 1967. Vi har cirka 370 medlemmar och vår verksamhet omfattar Västra Götaland, Halland och Värmland. Varje år bokar Författarcentrum Väst närmare 800 författarbesök till skolor, bibliotek och andra uppdragsgivare. Vår målsättning är att sprida litteraturen brett i samhället och skapa möten mellan författare. Utöver Författarförmedlingen driver vi läs- och skrivfrämjande projekt, arrangerar litteraturevenemang och erbjuder professionella manustjänster.

Forum för poesi och prosa är vår litterära scen och mötesplats för litteraturintresserade. Forum för poesi och prosa arrangerar åtta stora författarturnéer om året och finns i Göteborg, Kinna, Skövde, Trollhättan, Vänersborg, Åmål, Bengtsfors, Varberg, Halmstad och Kungsbacka.

Följ oss i sociala medier

Facebook

Instagram

Nätverk inom Författarcentrum Väst

Inom Författarcentrum Väst finns tre nätverk: Barnboksnätet (BBN), för barn- och ungdomsförfattare, Klubb Fenix, för invandrade författare och poetgruppen PoPP. Som medlem har du möjlighet att ta initiativ till ett nytt nätverk, exempelvis inom din genre eller utifrån annat behov eller önskemål. Hör av dig med din idé till: siri.reuterstrand@forfattarcentrum.se.
Läs mer om våra nätverk här! 

Författarcentrum Västs styrelse

Läs om vår styrelse här!

Nyhetsbrev

Vill du få information om våra projekt, evenemang och annat som händer på Författarcentrum Väst direkt till din e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!