Publicerat: 08 september, 2023 Skrivet av: Hedvig van Berlekom | Författarcentrum Väst

Författarcentrum Väst inleder samarbete med Folkuniversitetet

Författarcentrum Väst har ingått ett samverkansavtal med Folkuniversitetet i Göteborg. Det innebär att vi kan göra en satsning på mer kompetensutveckling, fler kulturarrangemang och möjligheter att driva studiecirklar inom ramen för Författarcentrum Väst. Avtalet trädde i kraft i augusti och gäller för verksamhetsåret 2023-2024. I och med avtalet har Författarcentrum Väst och Folkuniversitetet inlett ett kontinuerligt och systematiskt samarbete där folkbildning och kompetensutveckling står i fokus.

– Avtalet innebär att Folkuniversitet kan gå in med ekonomisk stöd i våra gemensamma projekt, vilket är oerhört positivt. Det kommer ger stabilitet såväl ekonomiskt som kompetensmässigt då Folkuniversitet har en lång erfarenhet och tradition arbete med bildning och fortbildning, säger Hanna Jedvik, ordförande Författarcentrum Väst.

Tack vare samarbetet mellan Författarcentrum Väst och Folkuniversitet kommer vi att kunna erbjuda våra medlemmar fler tillfällen för kompetensutveckling, men också ge fler möjligheten att delta då vi nu även får möjlighet att ha utbildningstillfällen i Folkuniversitets lokaler. Vi kommer även att samverka i samband med olika publika evenemang, vilket bidrar till att vi kan bjuda in till fler offentliga samtal och arrangemang för såväl allmänheten som medlemmar.

Dela i sociala medier