Bokcirkel inför publik med Mats Jonsson, Victoria Rixer och Yukiko Duke

Bokcirkel inför publik med Mats Jonsson, Victoria Rixer och Yukiko Duke

Vad tycker journalisten Yukiko Duke och författarna Mats Jonsson och Victoria Rixer om årets Stockholm läser-bok Den högsta kasten?
Har de fastnat för något speciellt? Vad säger de om det självutlämnande skrivandet och vad det betyder för boken? I slutet av samtalet, som varar ca 45 minuter, är även publiken välkommen att delta.’

Tid och plats: Torsdag 8 oktober kl 18.30 på fanfaren/Farsta bibliotek.

Victoria Rixer romandebuterade 2018 med ”Kriget, pappa. Ett tillförlitligt sifferminne”. Hon är litteraturvetare, journalist och programledare för Finnjävlarpodden.
Mats Jonsson har i över trettio år skildrat sitt liv i serieromaner och barnböcker. ”Nya Norrland” och ”Mats kamp” är några av titlarna.
Yukiko Duke är journalist, programledare, redaktör och översättare. Känd för många från tiden som recensent i Gomorron Sverige i SVT.

Välkommen på en bokcirkel inför publik! Programmet livestreamas på Facebook och kan ses via den här länken. Obs! programmet börjar kl 18.30, även om det inte framgår tydligt när du länkat in.

Begränsat antal platser, förbokning krävs via Stockholm stadsbiblioteks webbplats eller kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Fri entré.

Lokalen är utrustad med teleslinga.


Den högsta kasten är 2020 års Stockholm läser-bok!

Måndag 20 januari kl 18 tillkännagavs 2020 års Stockholm läser-bok, Carina Rydbergs Den högsta kasten och därmed gick startskottet för stans största bokcirkel. 

Juryns motivering
“I Den högsta kasten sätter Carina Rydberg sin person på spel i ett blottläggande av spelreglerna för kön och klass. Stockholms krogvärld och Indiens idévärld dubbelexponeras i en intensiv uppgörelse med män med makt. Huvudpersonen sitter fast i kärlekens förtärande grepp, men från att ha varit uppslukad av kärlek börjar hon ruva på hämnd. Med sin självutlämnande och självbiografiska prosa föregår romanen det nya milleniets exhibitionistiska strömningar.”

Den hösta kasten finns nu i ny pocketutgåva med nyskrivet förord av Jan Henrik Swahn samt bokcirkelfrågor.
Under året kommer bokcirklar, författarsamtal, stadsvandringar och andra evenemang att arrangeras. Här finns programmet som pdf: Program 2020. Programmet fylls på allt eftersom.

Stockholm läste
– tidigare Stockholm läser-titlar
2019 För Lydia av Gun-Britt Sundström
2018 Grupp Krilon av Eyvind Johnson
2017 Sodomsäpplet av Bengt Martin
2016 Det hemliga namnet av Inger Edelfeldt
2015 Kungsgatan av Ivar Lo-Johansson
2014 Barnens ö av P C Jersild
2013 Var det bra så? av Lena Andersson
2012 En dåres försvarstal av August Strindberg
2011 Norrtullsligan av Elin Wägner
2008 Tackar som frågar av Jennie Dielemans
2007 I skuggan av ett brott av Helena Henschen
2006 De i utkanten älskande av Johanna Nilsson
2005 Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri
2004 Änglarnas stad av Heidi von Born
2003 Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström
2002 Doktor Glas av Hjalmar Söderberg

Stockholm läser genomförs med stöd från Kulturrådet och Svenska Akademien.

För mer information om Stockholm läser, besök bloggen eller kontakta Åsa Nordlinder, projektledare på Författarcentrum Öst.