Publicerat: 21 december, 2023

Tillkännagivande av Stockholm läser 2024

Vilken bok kommer stockholmarna att läsa under 2024? Välkommen till tillkännagivandet av årets Stockholm läser-bok – och bli en del i Stockholms största bokcirkel! 

Kvällens konferencier är journalisten och programledaren Ika Johannesson, och på scen möter vi naturligtvis författaren till årets utvalda bok, men också skribenten och dramatikern Tone Schunnesson, som har skrivit förordet till den nya utgåvan. Skådespelaren Danilo Bejarano läser dessutom ett stycke ur 2023 års bok, Till vår ära och ett stycke ur årets bok. 

Datum: 30 januari 2024
Tid: 18:00–19:00
Plats: Tranströmerbiblioteket, Stockholm 
Du behöver boka plats. Boka här.

Medverkande

Ika Johannesson är kulturjournalist och författare med fokus på musik och populärkultur. Hon drev den prisbelönta intervjutidningen Sex och var med och startade reportagemagasinet Filter. Sedan 2010 är hon programledare för Kulturnyheterna. 2011 debuterade hon författare med reportageboken Blod Eld Död.

Tone Schunnesson debuterade med den kritikerhyllade Tripprapporter (2016), följd av romanen Dagarna, dagarna, dagarna (2020) som även den hyllades av kritikerna och blev en stor försäljningsframgång. Hon skriver regelbundet i Aftonbladet och är bosatt i Stockholm.

Danilo Bejarano är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat på flertal olika teatrar runtom i landet. Numera tillhör han Dramatens fasta ensemble där han har spelat ca 30 roller. 2023 tilldelades Bejarano O’Neill stipendiet för sina skådespelarinsatser. 

Om Stockholm läser

Inom Stockholm läser anordnas varje år bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang med anknytning till en utvald bok. Tanken är att så många stockholmare som möjligt ska läsa en och samma bok och prata om den. Stockholm läser är ett samarbete mellan Författarcentrum Öst och Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet och Svenska Akademien. Läs mer tr.

Dela i sociala medier