Vårens program!

Vårens program!

Litteraturvåren 2020 hos Författarcentrum Väst – 20 evenemang på 10 orter i västra Sverige

Under våren 2020 bjuder Författarcentrum Väst på ett antal spännande författarframträdanden i Göteborg och ytterligare nio orter i västra Sverige. Skriv in dina favoriter i kalendern redan nu!

Från februari till maj arrangerar Forum för poesi och prosa fyra författarturnéer till tio olika orter, alltid med stopp i Göteborg. Programmet består av den sedvanliga blandningen av poesi och prosa, veteraner och debutanter, med stor variation på stil och inriktning. Men fokuset är det samma som alltid: de mest intressanta författarna i Sverige och i våra nordiska grannländer är inbjudna att framträda.

Första arrangemanget i Göteborg äger rum onsdag 5 februari. Då framför Klas Östergren och Lars Andersson texter på tema Snö, i ett egetkomponerat program, som kompletteras av en av Nordens mest uppskrivna författare på senare tid: Ingvild H. Rishøi.

Under resten av våren kommer bland andra Patrik Svensson, Helena Granström, Karin Smirnoff, Kjartan Fløgstad, Eva Runefelt, Susanna Alakoski, Stefan Lindberg och Nino Mick att medverka på Forum för poesi och prosa. Klicka här för att se hela vårens program!

Den 23 april arrangerar vi i samarbete med Göteborgs stadsbibliotek en uppläsningskväll för att fira Världsbokdagen. I år medverkar PC Jersild, Sara Villius, Malin Lindroth, Arazo Arif och Johan Espersson. Musik: Elina Ryd. Presentatör: Stewe Claeson. Affisch: Eric Magassa. Fler namn tillkommer!

Den 28 april kommer den norska författaren Vigdis Hjorth till vår seminarieserie På skrivkammaren, för ett samtal om sanningar och lögner lett av poeten och författaren Anna Mattsson. Seminariet vänder sig till alla som intresserar sig för skrivandets hantverk och kreativa processer.

Den 26 maj avslutar vi säsongen med att bjuda in till work in progress/lunchkonsert i Masthuggskyrkan i samarbete med Danskompaniet Spinn och Masthuggs församling. Publiken bjuds på dans, text och musik i oanade kombinationer och med ett övergripande HBTQ-tema. Medverkande: organisten Berit Palmgren samt deltagarna i vårt internationella projekt Att skriva dansen och dansa skriften.

Klicka här för att ladda ner vårt tryckta kalendarium!