Förtroendevalda i Författarcentrum Syd

Styrelse

 

Ordförande

Kristina Sjögren är född 1962 och har bott lite här och där i Europa. Hon debuterade 2006 med en ungdomsroman och har sedan dess skrivit för både barn och vuxna – senast publicerad är romanen Kvinnokungen, om drottning Kristina. Hon bor utanför Karlskrona med man och hund och gillar långvandringar, tango och att skriva sonetter.

 

Ordinarie ledamöter

Vice ordförande
Karin Salmson har tio år som förläggare i bakom sig, men är i dag främst verksam som författare. Salmson har ett trettiotal publikationer inom sakprosa och barnlitteratur, och en bakgrund som journalist. Har även uppdrag som handledare på litterär gestaltning vid Lunds universitet och som redaktör. Driver jämlikhetsfrågor, har för sitt arbete med förlaget Olika fått Rättvisepriset.

 

Kassör
Erik Hirschfeld skriver fackböcker och barnböcker är utgiven i både England, USA och Sverige. Han översätter också till engelska. Senaste svenska bok kom 2021 och heter Bli en fullfjädrad fågelskådare. Boken Fåglarnas Malmö fick Lengertz kulturpris år 2012. Han har också ägt ett traditionellt bokförlag. Bosatt i Malmö.

 

Sekreterare
Gabriella Håkansson är född 1968 i Haparanda, och uppvuxen i Södertälje och Malmö. Hon debuterade 1997 med romanen Operation B och arbetar sedan femton år med en egensinnig historisk romantrilogi om ett fallosdyrkande, radikalt upplysningssällskap. Hon är passionerad föreningsmänniska och fågelskådare.

 

Stina Willquist är hälsopedagog, författare och redaktör och är bosatt i Lund. Hon jobbar som redaktör på Gleerups Utbildning och har ett eget företag inom hälsa och utbildning. Stina har skrivit flertalet läromedel inom vård och omsorg, en faktabok om hälsa för seniorer samt två relationsromaner.

 

Ali Alabdallah är syrisk-svensk författare och journalist är bosatt i Malmö. Han jobbar som resurschef på Landskrona kommun. Ali har skrivit flertalet böcker på arabiska och svenska inom arbetsmarknad och mångfald, och en lärobok i vardagsarabiska. Han belönades med Landskronas kulturpris 2015 och Diplom Diversity Index Award 2018. På fritiden gillar han att promenera och chilla med vänner.

 

Vakant

Suppleanter

Tuija Nieminen Kristofersson är född i Finland, poet och fil.dr. i socialvetenskap och bosatt i Bromölla. Hon har gett ut flera diktsamlingar, medverkat i antologier, kultursidor och tidskrifter. Hennes forskning och faktaböcker handlar om katastrofer och risker. 2012–2020 var hon ledamot i Sveriges Författarförbunds biblioteksråd.

 

Vakant

 

Om du vill komma i kontakt med styrelsen mejla: styrelsesyd@forfattarcentrum.se.

Valberedning

sammankallande
Jag heter Elisabeth Östnäs, bor i Lund och skriver böcker för både barn och vuxna. Jag har tidigare varit aktiv i Barn- och ungdomslitterära sektionen, Bult i Sveriges Författarförbund. För tillfället arbetar jag med en serie böcker för barn mellan 9-12 år (fast vuxna har också glädje av dem) som heter Asynja och utspelar sig under vikingatiden.

 

Om du vill komma i kontakt med valberedningen mejla: valberedningsyd@forfattarcentrum.se.