Om oss – Syd

Författarcentrum Syd omfattar Skåne, Blekinge, Jönköpings, Kronobergs och Kalmar län. Föreningen har cirka 400 medlemmar. Genom författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen cirka 600 författarbesök och framträdanden. Vi är också arrangör av flera publika litterära program som vi såväl gör i egen regi samt producerar i samarbeten med andra föreningar, företag och kulturaktörer i vårt upptagningsområde, såsom Litteraturnod Vimmerby, Ölandsförfattarna, Lyrikvännen, Mediaverkstaden Skåne, Marinpedagogiskt centrum, SYSAV, Världspoesidagen i Malmö, samt bibliotek, litterära arrangörer och bokmässor.

Vi ingår i Litteraturkollegiet inom Region Skånes strategiarbete för utveckling av litteraturområdet i samverkan med flera andra centrumbildningar och organisationer.

Författarcentrum Syd samarbetar inom skrivartävlingen för gymnasiet ”Jag skriver i dina ord” med Författarcentrum Väst, Norr och Öst och med stöd av regionerna i Skåne, Blekinge och Kronoberg.

Författarcentrum Syd arrangerar fortbildning för författare i hela vårt geografiska område, med fokus på att höja kompetensen och ge specialistkunskaper i ämnen som är relevanta för just våra medlemmar – som konsten att skriva inom olika litterära genrer, presentera och marknadsföra sig som författare, stå på scen, skapa egna lokala litteraturprogram och nå ut i digitala medier.

Miljöpolicy

Integritetspolicy för Författarcentrum

Allmän information om skydd av personuppgifter och GDPR

Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier

Kontaktpersoner för personuppgiftsfrågor är Anna Alsmark och vid hennes frånvaro Jacob Åkerström. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Författarcentrum Syd finns på Norra Vallgatan 72 i Malmö. Klicka på bilden för karta.