Om oss – Syd

Författarcentrum Syd omfattar Skåne, Blekinge, Jönköpings, Kronobergs och Kalmar län. Föreningen har cirka 400 medlemmar. Genom författarförmedlingen bokar Författarcentrum Syd årligen drygt 500 författarbesök och framträdanden. Vi är också arrangör av litterära arrangemang, både i egen regi och genom olika samarbeten med andra föreningar och kulturaktörer i regionen, såsom Poesidagarna i Malmö, Litteraturbaren i Lund, Litteraturhus Lund med Novellfestivalen och  Bokfestivalen i Kristianstad.

Författarcentrum Syd samarbetar inom skrivartävlingen för gymnasiet Jag skrivier i dina ord med Författarcentrum Väst, Norr och Öst. Vi ingår i utvecklingsprojekt med bland andra Centrum för Dramatik, Filmcentrum Syd och övriga centrumbildningar i landet och Skånes Hembygdsförbund.

Författarcentrum Syd deltar som arrangör av Skånska Bokmässan tillsammans med Skånes hembygdsförbund och Litteraturrundan.

Miljöpolicy

Integritetspolicy för Författarcentrum

Allmän information om skydd av personuppgifter och GDPR

Policy mot kränkande särbehandling och sexuella trakasserier

Personuppgiftsansvarig i Författarcentrum Syd är Anna Alsmark och vid hennes frånvaro Jacob Åkerström. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Författarcentrum Syd och rikskansliet finns på Norra Vallgatan 72 i Malmö. Klicka på bilden för karta.