Författarcentrum Väst

Författarcentrum Väst

Varje år bokar Författarcentrum Väst närmare 800 författarbesök till skolor, bibliotek och andra uppdragsgivare. Vår målsättning är att sprida litteraturen brett i samhället och skapa möten mellan författare. Utöver Författarförmedlingen driver vi läs- och skrivfrämjande projekt, arrangerar litteraturevenemang och erbjuder professionella manustjänster. Författarcentrum Väst är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Vi har cirka 370 medlemmar och vår verksamhet omfattar Västra Götaland, Halland och Värmland. Forum för poesi och prosa är vår litterära scen och mötesplats för litteraturintresserade. Vill du få information om våra projekt, evenemang och annat som händer på Författarcentrum Väst? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

På gång i Väst

Välkommen till Författardagen för barn- och ungdomslitteratur

Vi presenterar en lång rad aktuella och spännande författare och illustratörer från Västsverige som skapar litteratur för de allra yngsta, för slukarna, tonåringarna och de nästan vuxna. Vi vill på det här sättet inte bara presentera författarna utan också fördjupa samtalet om litteratur för barn och unga. Det finns fortfarande platser kvar och allmänheten är varmt välkommen!

Läs mer

Samarbete med den flerspråkiga kulturtidskriften Lyktan

Inom ramarna för Översättarstödet har Författarcentrum Väst inlett ett samarbete med den digitala kulturtidskriften Lyktan. Det är en flerspråkig kulturtidskrift med ett särskilt intresse för mötet mellan språk. Texterna i tidskriften dubbelpubliceras på två språk, varav svenska är det ena. Redan nu finns två texter att läsa.

Läs mer

Boknytt i väst

Författarcentrum Väst tipsar om nyutgivna och kommande böcker av våra medlemmar! Planerar du för att boka in en författare? Här nedan finns tips om aktuella författarskap bland våra medlemmar med nyutgivna böcker.

Läs mer

Manustjänster – proffsig hjälp för alla författare

Författarcentrum erbjuder skrivcoachning, lektörs- redaktörs- och korrekturläsning. Vi tar emot alla slags manus: noveller, poesi, biografier, science fiction, faktaböcker, barnböcker. Etablerade såväl som helt färska författare använder sig av tjänsterna. Alla våra medarbetare har relevant utbildning och yrkeserfarenhet.

Boka författare

Välkommen att boka författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, litteraturfestivaler, uppläsningar, inspirations- och studiedagar med mera.